Geef je winterdip geen schijn van kans met deze tips

Hebben korte dagen en koude temperaturen ook zo’n effect op jouw humeur? Deze tips komen ongetwijfeld als geroepen. Door gezond te eten, genoeg te bewegen en je te omringen door mensen waar je van houdt, geef je die winterdip geen schijn van kans!
dépression saisonnière

Haal energie uit je eten

In de winter is het verleidelijk om in de chocolade, pizza of ander comfortfood te vliegen, maar in het belang van je gemoedstoestand doe je dat toch beter niet. Ongezonde voeding bezorgt je uiteindelijk een futloos gevoel, en dat is wel het laatste wat je tijdens de winter kunt gebruiken. Kies daarom bewust voor veel groenten en fruit. Vooral groene groenten, zoals broccoli, spinazie en erwten, hebben een positief effect op je gemoedstoestand, omdat ze een hoge dosis vitamine B bevatten. Ook vette vis, zoals makreel en zalm, stimuleren de aanmaak van dopamine in onze hersenen. Begin de dag ook steeds met een stevig ontbijt, zodat geen uitdaging je te veel is.

Haal je nog altijd niet voldoende energie uit je voeding? Dan is het tijd voor voedingssupplementen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld zonder dat ze het weten een magnesiumtekort, wat tot vermoeidheid en stress leidt. Door een supplement als Ultractive te nemen, voel je je binnen de kortste keren zowel rustiger als fitter.

Bewegen tegen de winterdip

Heb je soms écht geen zin om naar de sportschool te gaan, maar voel je je achteraf wel stukken beter? Dat is perfect normaal, want tijdens het sporten maak je endorfine aan – niet voor niets gekend als het gelukshormoon. Trek af en toe ook eens je loopschoenen aan om de koude buitenlucht te trotseren, want een frisse neus halen doet eveneens goed. Doe je het toch liever wat rustiger aan? Yoga is de ideale activiteit om al sportend te ontspannen.

Sociaal contact is een must

Hoewel je in de winter misschien niets liever wil dan onder een dekentje achter de televisie kruipen, is het een beter idee om het gezelschap van vrienden en familie op te zoeken. Praten en lachen met mensen die je leuk vindt, doorbreekt het ‘werken-eten-slapen’-patroon. Maar niet alleen een goed gesprek met die ene vriend is een uitstekende manier om je gedachten te verzetten, ook fysiek contact heeft een positieve invloed op ons gemoed. Het vermindert de hoeveelheid stresshormonen en zorgt voor meer oxytocine – een hormoon dat we ook aanmaken als we verliefd zijn. Al heb je voor extra knuffels natuurlijk nooit een excuus nodig!