Haal ik voldoende magnesium uit mijn voeding?

Je doet je best om gezond te leven en probeert daarbij regelmatig magnesiumrijke voeding op tafel te toveren, zoals avocado’s, noten en groene bladgroenten. Magnesium ondersteunt meer dan 300 processen in het lichaam. Het helpt spier- en zenuwfuncties te reguleren, draagt bij tot de energieproductie en helpt tegen vermoeidheid. Maar haal je wel genoeg magnesium uit je voeding? Een terechte vraag, want maar liefst 75% van de bevolking heeft een magnesiumtekort. De kans dat jij tot die gigantische groep behoort… is dus behoorlijk groot!
gezond leven

75% van de bevolking heeft magnesiumtekort

Terwijl 100 jaar geleden de mensen gemiddeld 500 milligram magnesium per dag opnamen, is dit vandaag de dag gedaald tot slechts 200 milligram magnesium per dag. Dit ligt veel lager dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid – 300 milligram voor vrouwen en 350 milligram voor mannen. Zelfs magnesiumrijke voeding eten volstaat vaak niet om voldoende magnesium op te nemen, want bij het verwerken, bakken of koken van voedsel gaat zo’n 85% magnesium verloren. Dit komt onder meer door de moderne voedingsmiddelenindustrie, die magnesiumarm voedsel produceert.

Te weinig magnesium: de symptomen

We nemen dus met z’n allen te weinig magnesium op via onze voeding. En dat is ernstiger dan het lijkt, zoals een snelle blik op het lijstje met symptomen duidelijk maakt. Een magnesiumtekort kan onder meer leiden tot:

  • futloosheid; een tekort aan energie
  • stijve spieren of spierkrampen
  • fysieke of mentale vermoeidheid
  • stress, angst en bezorgdheid
  • prikkelbaarheid
  • moeite met inslapen of doorslapen

In de ergste gevallen kan een tekort aan magnesium er zelfs voor zorgen dat je last krijgt van migraine, astma of osteoporose. Gelukkig valt het probleem heel makkelijk te verhelpen.

Magnesiumtabletten die je supersnel opneemt

Ultractive helpt het lichaam beter te functioneren en zorgt voor het beste en meest voelbare resultaat. Het magnesiumsupplement heeft een aantal unieke voordelen, zoals hooggedoseerde en goed oplosbare magnesiumzouten. Het supplement wordt veel sneller en volledig opgelost, waardoor de laxatieve bijwerking helemaal verdwijnt. En je haalt het gewoon bij de apotheker!