Magnesium opnemen: zó gaat het in zijn werk

We weten ondertussen allemaal dat we niet zonder magnesium kunnen – het mineraal ondersteunt meer dan driehonderd processen in het lichaam – én dat magnesiumsupplementen geen overbodige luxe zijn voor wie de beste versie van zichzelf wil worden. Maar hoe neemt ons lichaam magnesium op? En welke factoren spelen daarbij een rol? We nemen dit bijzondere proces even voor je onder de loep.
magnesium opnemen

We nemen te weinig magnesium op via onze voeding

Wist je dat de opname van magnesium in een eeuw tijd met wel 50 procent is afgenomen? Door het overdadig gebruik van kunstmest, moderne landbouwmethoden en zure regen zit er minder magnesium in de bodem. Daardoor is het een stuk moeilijk om onze dagelijkse portie magnesium op te nemen.

Bovendien eten we tegenwoordig ook minder magnesiumrijke voedingsmiddelen. Het mineraal wordt geabsorbeerd in de dunne darm en weer uitgescheiden door onze nieren. Wie gezonde nieren heeft, kan daardoor trouwens nooit te veel magnesium opnemen: je lichaam controleert zelf hoeveel magnesium het nodig heeft en voert de niet-geabsorbeerde magnesium gewoon af via je urine.

Magnesiumsupplement kiezen? Kijk naar de oplosbaarheid!

75 procent van de volwassen bevolking heeft een magnesiumtekort. Dat is te wijten aan ons hedendaagse voedingspatroon en aan de massale productie van magnesiumarm voedsel. Omdat we de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium niet volledig via onze voeding kunnen opnemen – 300 milligram voor vrouwen, 350 milligram voor mannen – kunnen we rekenen op magnesiumsupplementen.

Toch werken niet alle magnesiumtabletten even snel en goed. Het zit zo: hoe beter magnesium oplost in de maag, hoe sneller de darmen de magnesium kunnen absorberen. En dat heeft logischerwijze een invloed op de werking. Bovendien kan magnesium die niet volledig is opgelost in de maag zorgen voor laxatieve effecten. Wanneer je bij de apotheek op het punt staat om een magnesiumsupplement te kiezen, zijn zowel de hoge dosering als de oplosbaarheid van magnesiumzouten doorslaggevende factoren.

De unieke formule van Ultractive

De magnesiumtabletten van Ultractive® blinken uit in hun oplosbaarheid en absorptie. Dankzij de geavanceerde formule en het unieke productieproces zal Ultractive® in vergelijking met andere magnesiumsupplementen veel sneller en volledig oplossen in het spijsverteringsproces.

En dat dankzij de unieke samenstelling van de tablet: een perfecte combinatie van hooggedoseerde en goed oplosbare magnesiumzouten én vitamine B6. Daardoor komt een maximale hoeveelheid magnesium vrij en kan het lichaam tot driemaal meer magnesium absorberen.

Haal Ultractive® bij de apotheker om de hoek en test de tabletten zelf eens uit!