Magnesiumtekort? Maak er meteen komaf mee!

Er wordt langs alle kanten op gehamerd: we moeten minstens anderhalve liter per dag drinken. En terecht, want de gevolgen van te weinig drinken zijn alom bekend: water is niet alleen nodig om giftige stoffen uit onze vitale organen “weg te spoelen” en voedingstoffen naar onze cellen te transporteren; het helpt onze hersenen en nieren ook om goed te functioneren. Niets nieuws onder de zon, horen we je denken. Maar ben je je even goed bewust van het belang van magnesium? Hoewel de gevolgen van een magnesiumtekort minder gekend zijn, is dit mineraal net zo onmisbaar om een gezond en energiek leven te leiden!
magnesiumtekort

Zo herken je een magnesiumtekort

Werk, vrienden, gezin, hobby’s, … Je bent met zo veel dingen tegelijk bezig dat je altijd wel een ‘reden’ vindt om je vermoeid te voelen. Je zit met die deadline op het werk in je hoofd, of je hebt slecht geslapen omdat je zoon of dochter een nachtmerrie had. Toch moet je de échte oorzaak voor je fysieke en mentale futloosheid vaak elders gaan zoeken. Magnesiumtekort veroorzaakt namelijk precies die symptomen, en komt maar liefst bij 75 procent van de bevolking voor!

Andere symptomen van magnesiumtekort zijn:

  • concentratieproblemen
  • angst, nervositeit of stress
  • prikkelbaarheid en irritatie
  • slaapproblemen
  • stijve spieren of spierkrampen

Magnesiumsupplementen… maar niet eender welke!

Als de symptomen van magnesiumtekort je bekend in de oren klinken, mag je vooral niet bij de pakken blijven zitten. Een magnesiumtekort versterkt of veroorzaakt bijvoorbeeld stressgevoelens en zo kom je al snel in een vicieuze cirkel terecht. Als je stress hebt, verbruikt je lichaam méér magnesium, waardoor het tekort nog toeneemt – en je stressniveau ook.

Wat je hieraan kunt doen? Magnesiumrijke voeding lijkt misschien een goed idee, maar daarmee haal je de dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium niet. Magnesiumsupplementen helpen je lichaam wél vooruit. Tenminste, als je voor de juiste supplementen kiest. Wist je dat Ultractive® drie keer zoveel magnesium bevat als andere tabletten en capsules? Bovendien lost het veel sneller op, waardoor je lichaam de maximale hoeveelheid magnesium absorbeert.