Sportieve uitdaging gepland? Bereid je optimaal voor

We hebben allemaal iets nodig om naartoe te werken, om onze grenzen te verleggen en onszelf zo beter te leren kennen. Misschien tel jij de dagen af tot je vakantie naar een ver land, kijk je reikhalzend uit naar het moment waarop je een boek in een vreemde taal kunt lezen of ... bereid je je voor op een sportieve uitdaging om U tegen te zeggen. De meeste mensen kunnen niet zomaar de Mont Ventoux op fietsen of een halve marathon lopen. Je moet fysiek en mentaal in absolute topvorm verkeren. We geven je graag het spreekwoordelijke duwtje in de rug.

Schema’s zijn je beste vrienden

Wie een sportieve uitgaging in het vooruitzicht heeft, moet zichzelf een uitdagend maar toch haalbaar trainingsschema aanmeten. Je hebt concrete doelen nodig om gemotiveerd te blijven, dus lukraak wat gaan joggen, fietsen of zwemmen helpt je weinig vooruit. Het is bovendien cruciaal om op tijd te beginnen met de voorbereidingen en langzaam progressie te maken om blessures te vermijden. Zo mag je bijvoorbeeld niet verwachten op drie maanden helemaal klaar te zijn voor een marathon. Gun je lichaam voldoende rust!

Geen sportieve uitdaging zonder aangepaste voeding

Dat je de Mont Ventoux niet op geraakt als je de maanden voordien op een dieet van hamburgers hebt overleefd, spreekt voor zich. Daarom plan je ook je voeding maar beter goed in: als je weet wat je wanneer gaat eten, weersta je makkelijker aan de drang naar snacks. Verder is voldoende drinken een must – niet alleen nadat je gaat trainen, maar evengoed terwijl je sport. Enkele gouden regels:

  • Enkele slokken per keer nemen is beter dan een halve liter ineens drinken. Je lichaam neemt het vocht in het eerste geval namelijk veel beter op.
  • Drink voordat je dorst hebt. Zodra je dehydradatie gewaarwordt, is het eigenlijk al te laat. Wist je dat je op een uurtje tijd al een liter vocht kunt verliezen?
  • Laat niet meer dan tien minuten tussen elke drinkpauze.

Spieropbouw en -herstel met de juiste supplementen

Tot slot zijn magnesiumsupplementen zoals Ultractive een goed idee. Magnesium helpt namelijk om sneller te recupereren en beter te presteren. Bovendien houdt het je spieren soepel en verstevigt het je botten. Geen overbodige luxe voor een sporter!

Extra handig: Ultractive® magnesiumsupplementen haal je gewoon bij je apotheker.